Legislatie Drone

Stie cineva oare cum mai ai voie sa filmezi sau sa fotografiezi cu o drona? Noi suntem de parere ca trebuie reglementata aceasta piata, dar trebuie pastrate conditii usor de implinit pentru a folosi o drona.

Iata un extras de legislatie conform articolului pe care l-am citit pe hot news:

Dronele cu masa maxima de decolare mai mica sau egala cu 150 de kg pot fi operate daca: a) detine un certificat de identificare emis de Autoritatea Aeronautica Civila Romana sau un certificat de inmatriculare ori un document echivalent emis de alt stat; b) in cazul in care aeronava are o masa maxima la decolare mai mare de 15 kg, detine un permis de zbor national emis de Autoritatea Aeronautica Civila Romana sau un document de certificare tehnica echivalent emis de alt stat, recunoscut de Autoritatea Aeronautica Civila Romana; c) aeronava este asigurata, dupa caz, conform legii, pentru daune produse tertilor.

Speram ca autorizatiile de zburat cu drona sa se obtina usor. Se pot obtine atatea cadre grozave filmate din drona, incat ar fi pacat sa nu putem decola de la sol, deoarece ai nevoie de 45 de zile inainte pentru a lua autorizatie. Poate un site online ar ajuta pentru inregistrare?

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

    Tel: +4 0775 137 377

    © 2021 realizat de  NewMedia.