Mai multă viralitate grație noilor metode de conținut de pe Facebook

November 1, 2016

În ultima perioadă Facebook a devenit o unealtă extrem de importantă care te ajută, dacă știi cum să o folosești, să-ți dezvolți propriul business, să-i crești notorietatea, numărul de afișări pe site-uri, numărul de vânzări și să-ți dezvolți propriul brand.

În prezent, dacă nu ai un cont pe această rețea de socializare este ca și cum nu ai exista.

 

Cu toate acestea, dat fiind că, asemenea Google-ului, și Facebook și-a schimbat algoritmii în afișarea posturilor în newsfeed, devine tot mai dificil să dobândești autoritate, să obții like-uri numeroase pentru posturile pe care le publici zi de zi.

Mai mult, dacă în urmă cu ceva vreme era suficient să apelezi la citate, poze sau concursuri pentru a stârni curiozitatea userilor din Facebook și a-i determina să-ți ofere un like, un share sau poare chiar să și interacționeze cu postul tău prin intermediul commenturilor, în momentul de față este nevoie de puțin mai multă creativitate, aceste activități devenind oarecum depășite.

Și pentru că atunci când dezvolți un business în mediul online ai nevoie de inițiativă și originalitate pentru a scoate din amorțeală cititorul suprasaturat de mesaje publicitare, care sunt cele mai noi metode de conținut pe Facebook prin care poți redeveni în atenția celor pe care-i vizezi?

 

Facebook îți mărește lista de opțiuni zilnic, iar ție nu-ți rămâne decât să ții pasul cu aceste update-uri care te vor ajuta în activitatea ta. Informația și implicare reprezintă cheia succesului, mai ales că în mediul virtual, cu precădere pe acest site de socializare, ai de-a face preponderent cu persoane tinere, dependente de tehnologie, care pun preț pe valori, solidaritate, implicare și de ce nu pe performanță (cel puțin cam așa arată profilul prietenilor noștri din Facebook).

 

Așadar, care sunt noile metode de conținut de pe Facebook? Noi am depistat 3 modalități inovative care se pot dovedi extrem de eficiente atâta timp cât te preocupă interacțiunea directă sau indirectă cu followerii tăi.

 

 

 

1. Livestreaming pe Facebook sau Youtube.

Acum avem funcții precum Live sau poze 360. Livestreaming îți permite realizarea unui eveniment pe care îl poți transmite în direct pe Facebook. Fie că este vorba de un concert, o lansare de produs sau un curs educativ dedicat unei anumite categorie de public, Facebook îți permite să oferi informații video în timp real, cu atât mai mult cu cât ai la dispoziție un dispozitiv, un echipament video satisfăcător din punct de vedere al imaginii redate.

De asemenea, mult mai dinamică și mai interactivă poate fi sesiunea de Q&A (întrebări și răspunsuri). Astfel, anunțată dinainte inițiativa ta în rândul celor care îți urmăresc contul de socializare, poți organiza astfel de sesiuni live.

Echipa dronafoto.com poate să filmeze și să difuzeze live atât cu o cameră cu operator, cât și din dronă, direct de la 200 de metri înaltime.

 

2. Fotografii 360

Fotografiile 360 vor fi extrem de apreciate mai ales dacă deții un local unde intenționezi să organizezi diferite evenimente, de la team building-uri și până la petreceri. De multe ori o imagine, mai ales dacă este 360, poate transmite de o mie de ori mai bine mesajul pe care ai dori să-l redai în cuvinte. Astfel, postată pe Facebook, după ce a trecut printr-un studio care știe cum să pună în evidență anumite detalii, garantat fanii tăi din contul de socializare nu vor întârzia să-și manifeste reacțiile.

Această idee nu se aplică numai localurilor, poți la fel de bine să activezi în domeniul construcțiilor și prin intermediul acestor tururi virtuale să le prezinți potențialilor clienți, direct din confortul propriului birou, apartamentul care îi interesează în vederea achiziției. 

 

3. Cinemagraph-uri

Atât cinemagraphurile (imaginile statice cu detalii dinamice), cât și timelapsuri-le (compresia timpului în imagine – deschiderea unui boboc de floare în doar câteva secunde) sunt un concept nou și pe Facebook și pe Instagram. Aceste efecte de noutate inserate într-un cont de social media negreșit vor beneficia de aprecierea userilor.

Totodată, cu skillurile necesare poți crea chiar tu postări cu impact, generatoare de viralitate. Cu ajutorul aplicației Layout din Instagram te poți juca cu diferite poze în vederea realizării unui colaj static pe care să-l publici ulterior și pe Facebook.

De asemenea, poți crea și unul video, însă pentru asta va trebui să apelezi la ajutorul nostru. Putem realiza din 2-3 videoclipuri un colaj animat extrem de interesant. Elementele din aceste videoclipuri trec dintr-o fereastra în alta, oferind o senzația de surpriză fanilor tăi.

 

Toate aceste unelte de social media le găsești la noi!

dronafoto.com

 

 

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Tururi virtuale pentru vizite la distanță

March 22, 2020

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

    Tel: +4 0775 137 377

    © 2021 realizat de  NewMedia.