Servicii cu drone în agricultură în România

Tehnologia este cheia viitorului, iar dronele sunt, în ultima vreme, nelipsite din prezentul nostru și, cu siguranță, vor fi din ce în ce mai prezente în viitor.


Dacă într-un articol anterior povesteam despre cât de îndrăgite sunt dronele de către cei care vor să capteze imagini spectaculoase, astăzi deschidem rubrica serviciilor în care putem introduce aceste device-uri și povestim despre una dintre cele mai importante industrii în care dronele își fac simțită prezența, și anume: agricultura și serviciile cu drone în agricultura din România. Fermierii au început, deja, să utilizeze dronele pentru a vizualiza variațiile plantelor, gradul de uscare a solului și să apeleze la irigarea pământului cu ajutorul acestora, astfel încât să nu mai fie nevoiți să aplice tratamente de prevenire a îmbolnăvirii culturilor pe întreaga suprafață, ci doar în zonele afectate.


Despre cum au devenit dronele atât de utile în industria agriculturii și care sunt avantajele utilizării dronelor în acest tip de domeniu, îți dezvăluim în rândurile de mai jos.


Servicii cu drone în agricultură în România cu DJI Phantom multispecral

Drona în agricultură. Monitorizarea solului, plantelor și plantarea semințelor

Utilizarea dronelor în industria agriculturii permite monitorizarea culturii pământului, evaluarea solului și captarea unor imagini precise, iar toate acestea reprezintă un mare plus pentru fermierii români. Cu ajutorul dronelor, pot fi identificate și diferențiate culturile sănătoase de cele dăunătoare, datorită senzorilor cu care acestea sunt dotate și, totodată, dronele pot fi folosite pentru plantarea semințelor. Cu ajutorul unor gloanțe formate din semințe, dronele pot furniza către sol toate substanțele de care plantele au nevoie.

Drona în agricultură. Pulverizarea și irigarea pământului

Dronele au capacitatea de a pulveriza și de a iriga solul cu o eficiență mult mai ridicată față de irigarea cu ajutorul unei mașini specializate. Scanarea de la distanță a pământului permite pulverizarea unei cantități însemnate de apă, astfel încât plantele să absoarbă tot lichidul de care au nevoie pentru creștere, cu atât mai mult cu cât senzorii identifică din timp zonele uscate.


Drona în agricultură. Prevenirea bolilor plantelor și protejarea împotriva dăunătorilor

Industria dronelor se află într-o continuă expansiune, iar specialiștii investesc periodic în perfecționarea acestor device-uri, astfel că își fac apariția tot mai multe companii care intră pe piața dronelor agricole, care se dovedesc a fi din ce în ce mai utile. Astfel, detectarea timpurie a fungilor în culturi, evitarea răspândirii bolilor printre plante, optimizarea îngrășămintelor, controlul calității și al dăunătorilor sunt doar începutul pentru ceea ce promit dronele să îmbunătățească, din punct de vedere al calității agriculturii, în viitorul apropiat.servicii filmare dji phantom multispectral

Pentru a preveni bolile plantelor și pentru a le asigura protecție împotriva dăunătorilor, culturile au nevoie de verificare și monitorizare permanentă din partea fermierilor. Dacă vrei să economisești timp și să te asiguri că plantele sunt protejate în mod corespunzător, este timpul să apelezi la o dronă profesională și la serviciile noastre cu dji phantom multispecrral. Aceasta poate scana solul, iar imaginile obținute te ajută să urmărești starea de sănătate a culturii pământului.Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

    Tel: +4 0775 137 377

    © 2021 realizat de  NewMedia.