Servicii de inspecții cu drona în construcții

Dronele noastre sunt din ce în ce mai intelgente și am lansat servicii de inspecții cu drona în construcții. Scanare 3D, verificare stadiu lucrări, infiltrații, inspecții acoperișuri și multe altele. Astăzi avem acces la cele mai noi drone și servicii de software automatizate ce ne ajută să ridicăm constant nivelul serviciilor prestate.


Ce fel de servicii de inspecții cu drona realizăm?

Inspecțiile în construcții pot salva mult timp și bani. De accea realizăm scanarea 3D a spațiului de lucru, atât a terenului cât și a clădirii, atât acoperișuri cât și fațadele clădirilor.

Scanarea terenului de lucru se realizează pentru a realiza măsurători de distanță, arie și volum. Se pot compara în timp aceste scanări și se poate vedea cum a variat în volum o anumită zonă de mărfuri (nisip, pământ sau alte materiale).


Cu ajutorul scanării 3D se pot vedea și transmite în aceiași zi informații de la fața lucării oricui este necesară această informație. Se pot face adnotări peste imagini și se pot transmite spre procesare, reparare sau continuare a lucrărilor către echipele de pe teren.

Servicii de inspecții în construcții atât din aer, de la sol cât și din interior.

Putem realiza scanarea 3D atât din aer, de unde se pot vedea acoperișurile, suprafața pământului, dar și fațada, pentru că acum putem să scanăm și fațada clădirilor. Aceste lucruri sunt foarte importante pentru a superviza activități de construcție sau reparare. Rezoluția înaltă ne poate ajuta să observăm fisuri, sau defecte, lucruri care se pot realiza doar foarte greu cu alte soluții convenționale (schele, oameni care se cațără pe acoperiș).


În plus acum putem să combinăm imaginile capturate cu drona cu imagini 360 capturate de la sol sau chiar din interiorul clădirilor. Astfel de imagini se combină într-un tur virtual comprehensiv care poate fi inclus în același proiect și poate să aibă un raport comun. Facem astfel practic vizitarea unui șantier de la distanță cât și trimiterea informațiilor către persoanele care au nevoie de informații rapid și care pot face o analiză a lucrărilor.


Cum variază o construcție în timp?

De acum putem să vedem în cel mai scurt timp imagini ca din satelit, dar la rezoluție mult mai mare și în timp real chiar la distanță de o zi a construcției. Iată spre exemplu două imagini înainte și după a unei asfaltări în jurul unei hale. Clientul a dorit să vadă imagini înainte și după cât și să măsoare câți metri au fost asfaltați. Totul s-a realizat de la distanță cu ajutorul echipei noastre prin intermediul dronelor și a software-uri de ultimă oră.


În prima imagine se poate vedea asfaltul vechi cu o culoare gri deschis. Acesta era degradat având gropi, fisuri mici ce generau pietre și praf, cât și imposibilitatea de acces a tirurilor.

În a doua imagine vedem asfaltul proaspăt turnat de culoare gri închis și de standard înalt precum cel de pe șosele care trebuie să reziste la trafic intens.Dronele în construcții sunt viitorul

Această aplicare a dronelor în construcții este doar o parte din ce fel de servicii putem să oferim. Dronele se pot folosi pentru inspecții de acoperișuri, pentru supraveghere, căutarea oamenilor în întuneric, agricultură, inspecția turbinelor, panourilor solare sau barajelor și multe altele. Te invităm să mai citești și alte articole blogul nostru sau să ne contacezi dacă ai nevoie de servicii cu dronele.
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

    Tel: +4 0775 137 377

    © 2021 realizat de  NewMedia.